vineri, 21 octombrie 2011

Aparate masura| Difractometru PX Scanner

Ce este un Difractometru?

Un difractometru este un instrument de masura care analizeaza structura unui material de la modelul de imprastiere a particulelor care interactioneaza (cum ar fi razele X sau neutronii).

Deoarece este relativ simplu de utilizat electroni sau neutroni avand lungimi de unda mai mici decat un nanometru, electronii si neutronii pot fi utilizati pentru a studia structura unui cristal intr-un mod asemanator cu difractia razelor X. Electronii nu patrund atat de adanc in materie cum patrund razele X prin urmare, difractia electronilor dezvaluie structura aproape de suprafata. Neutronii patrund usor si au avantajul de a poseda un moment magnetic intrinsec care ii face sa interactioneze diferit cu atomii avand aliniamente diferite in momente magnetice.

Un difractometru simplu consta intr-o sursa de radiatii, un monocromator pentru a alege lungimea de unda, fante pentru a ajusta forma razelor, o proba si un detector. Intr-un aparat mai complicat este utilizat si un goniometru pentru a ajusta fin esantionul si pozitia detectorului.

PX Scanner
Selectarea cristalelor de o calitate bună pentru experimentele de difracție nu trebuie să fie o artă oarbă. Sistemul unic PX Scanner permite afișarea în mod automat a plăcilor de cristalizare 96 well și testează cristalele pentru calitățile lor de difracție în raze X. Combinarea unui vizualizator optic cu un sistem de difracție de raze X, PX Scanner permite vizualizarea, identificare și afișarea automată a unui număr nelimitat de cristale fără a fi necesară îndepărtarea lor din mediul de creștere. PX Scanner accelerează fiecare etapă a ciclului de cristalizare. Poate chiar să salveze proiectele prin găsirea cristalelor care prezintă difracție și care ar putea scăpa neobservate prin alte tehnici de screening.

Sursa: Aparate masura

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu