luni, 24 octombrie 2011

Aparate masura | Termohigrometru Amprobe THW3

Higrometru

Un higrometru este un instrument folosit la masurarea umiditatii din aer. Majoritatea dispozitivelor de masurare, de obicei, se bazeaza pe masurarea unor cantitati cum ar fi temperatura, presiunea, masa sau schimbari mecanice si electrice intr-o substanta in timp ce umezeala este absorbita. Din calcule bazate pe principii fizice, sau mai ales prin calibrare cu un standard de referita, aceste cantitati masurate pot duce la masurarea umiditatii. Dispozitivele electronice moderne utilizeaza temperatura de condensare, sau schimbari in capacitatea electrica sau rezistenta pentru a masura umiditatea.

Aplicatii

Inafara de sere si spatii industriale, higrometrele mai sunt utilizate si in unele incubatoare (oua), saune sau muzee. Acestea sunt, de asemenea, utilizate la intretinerea unor instrumente muzicale din lemn, cum ar fi chitare sau viori care pot fi afectate de conditii de umiditate improprii. Higrometrele mai sunt utilizate si in industria de acoperire, deoarece aplicarea vopselei poate fi sensibila la umiditate si la roua.

Dificultatea de masurare a umiditatii exacte

Masurarea umiditatii este printre cele mai dificile probleme din meteorologia de baza. Higromerele trebuiesc calibrate in aer, care este mult mai putin eficace in transferul caldurii fata de apa, si multe tipuri sunt supuse in deriva de aceea este nevoie de recalibrare. O alta dificultate este ca majoritatea higrometrelor simt umiditatea relativa, mai degraba decat cantitatea absoluta de apa prezenta, dar umiditatea relativa este o functie atat a temperaturii dar si a umiditatii absolute, deci variatiile mici de temperatura din aer intr-o camera se vor traduce in variatii relative de umiditate.

Termohigrometru Amprobe THW3

Masoara:  
   o  Temperatura
   o Umiditate
   o Aparitia condensului
   o Aparitia punctului de roua
 Caracteristici:  
   Senzor capacitiv cu protectie proiectat pentru accesul in conductele de aer
   Functii Min / Max, Data Hold
   Functie Inchidere automata
   Alimentare: baterie 9 V; peste 150h de functionare
 Specificatii:  
   Temperatura
   o Domeniu -20 °C ... 60 °C; 
   o Exactitate: ± 0.8°C; 
   o Rezolutie: 0.1 °C
   o Durata de raspuns: 10s
   Umiditate
   o Domeniu: 5 ... 95 %; 
   o Exactitate: ± 3% RH
   o Rezolutie: 0.1% RH
   o Durata de raspuns: 180s
 Termen de garantie:   1 an

Sursa: Aparate masura

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu